21 feb 2010

Meer dan 1000 figuranten verzorgden Krakelingenstoet

Zondagnamiddag ging in Geraardsbergen de traditionele Krakelingenstoet door in het stadscentrum. Meer dan 1000 figuranten verzorgden een mooie stoet die de geschiedenis van Geraardsbergen voorstelde.

Twee speciale gasten tijdens het Krakelingenfeest. Howard Gutman, ambassadeur van de Verenigde Staten, en Sandra Fuentes-Berain Villenave, ambassadeur van Mexico, brachten het Krakelingenfeest door met hun echtgenoot. Beiden genoten met volle tuigen van het folkloristisch feest.

Er was duidelijk meer volk, op het Krakelingenfeest, dan de voorgaande jaren. Het goede weer had daar heel wat mee te maken. Op de top van de Oudenberg, vlak naast de kapel, werden de Krakelingenbroodjes in de menigte gegooid. Het was Kenneth Vanden Broeck uit Vilvoorde die de gouden krakeling ving.

‘s Avonds om 20 uur werd Krakelingen afgesloten met Tonnekens Brand. Ook in de omringende (deel)gemeenten Schendelbeke, Viane, Atembeke, Deftinge en Parike werd het feest gevierd met Walmkebrand.

Onze redactie maakte een uitgebreid fotoverslag. Dat kan je hier bekijken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background