16 feb 2007

Mattentaart heeft als eerste Europese oorsprongserkenning

De Geraardsbergse mattentaart heeft als eerste Vlaamse streekproduct de Europese oorsprongserkenning ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ gekregen. Dat betekent dat enkel mattentaarten uit Geraardsbergen en Lierde die op de traditionele wijze zijn bereid de benaming ‘Geraardsbergse mattentaart’ mogen gebruiken. De erkenning stond begin vorig jaar al gepubliceerd in het Europees Publicatieblad, maar andere lidstaten kregen nog een jaar de tijd om een klacht in te dienen.

Vlaams minister-president Yves Leterme is tevreden met de Europese erkenning. Volgens hem komt dit ten goede aan zowel de producten, die een betere prijs voor hun kwaliteitsproduct kunnen vragen, als aan de consumenten, die zeker zijn van de oorsprong en kwaliteit van hun product.

Bij de Europese Commissie zijn nog drie dossiers ingediend voor een Europese erkenning. Het gaat om de Vlaams-Brabantse tafeldruif, het Vlaams-Brabants grondwitloof en de Gentse Azalea.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background