15 apr 2008

Martine & Arman in Sterren op de Dansvloer

Het is opmerkelijk hoe steeds meer en meer streekgenoten in de media komen. Nadat Dean zich kon onderscheiden in “Idool 2007” en “Sterren op het ijs”, stemden we Soetkin Baptist en haar groep Ishtar naar het Eurovisiesongfestival in Boekarest.

Nu is het de beurt aan Arman Eranosjan. Arman woont in Deftinge en geeft reeds enkele jaren privé-danslessen in het sportcomplex Velina te Geraardsbergen. In het VTM-programma “Sterren op de Dansvloer” is Arman de begeleider van de sympathieke Martine Jonckheere (o.a. bekend als Marie-Rose uit Familie).

Martine Jonckheere, die trouwens in Nukerke in de Vlaamse Ardennen woont, begon haar TV-loopbaan in 1991. In juni 2006 moest de actrice echter afhaken toen bleek dat ze aan borstkanker leed. Ze besloot toen te stoppen met TV-opnames om zich te kunnen concentreren op haar genezingsproces. Inmiddels heeft Martine de ziekte overwonnen, en hervatte ze haar opnames voor de populaire soap. Maar bovendien is zij ook één van de bv’s die deelnemen aan “Sterren op de Dansvloer”.

Toen we deze week naar haar ambities vroegen vertelde ze ons dat ze heel blij is met haar deelname. Natuurlijk wil ze zo ver mogelijk geraken in het programma, maar na haar ziekte ziet ze iedere week dat ze samen met haar danspartner Arman naar een volgende ronde mag doorgaan als een persoonlijke overwinning.

Arman Eranosjan is professioneel danser. Als zesjarige begon hij aan een opleiding klassiek ballet. Al snel kreeg hij de smaak van het dansen te pakken, en in 1986 behaalde hij zijn eerste titel op het prestigieuze Latin Festival in Moskou. Sinds een tiental jaren verblijft Arman in België en vertegenwoordigt hij ons land op internationale danswedstrijden. In 2004 werd hij vice-kampioen op het Belgisch Kampioenschap Latin America. In 2005 en 2006 behaalde hij de Belgische titel Latijnse dansen bij de professionels.

Martine en Arman oefenen bijna dagelijks gedurende drie uur hun danspassen in het Geraardsbergse sportcomplex Velina. Maar niettegenstaande hun inspanningen hebben ze natuurlijk ook de steun van de TV-kijkers nodig. Om concurrenten als Elke Vanelderen, Antony Arandia en Roel Vanderstukken het vuur aan de schenen te leggen hopen ze natuurlijk vooral op de solidariteit van hun streekgenoten uit Zuid-Oost-Vlaanderen. Je kan Martine en Arman dus iedere woensdagavond verder helpen door een sms’je met de vermelding “Martine” naar 3333 te sturen, of je kan ook bellen naar 0905/ 56 509. Wij duimen alvast voor ons sympathieke danskoppel!

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background