4 jan 2019

Mars door Ninove rustig verlopen

‘Mars voor democratie’ verliep rustig in Ninove.

In Ninove is de zogenaamde ‘Mars voor de democratie’ rustig verlopen. Ruim 1.000 mensen protesteerden tegen het nieuwe stadbestuur, omdat het rechtse Forza Ninove daar niet inzit. Die partij haalde nochtans 40 procent bij de verkiezingen, maar vond niemand om een meerderheid mee te vormen.

De betogers trokken donderdagavond naar het stadhuis, waar het nieuwe stadsbestuur de eed aflegde. De eedaflegging van ex-N-VA’er Joost Arents werd verstoord door boe-geroep. Hij stapte tegen de zin van zijn partij in een coalitie met Open VLD en de lokale lijst Samen. Intussen is Arents uit de NV-A gezet.

Het nieuwe stadsbestuur van Ninove wil ondermeer inzetten op veiligheidsbeleid, inburgering en integratie. Dat zei burgemeester Tania De Jonge bij de voorstelling van het nieuwe bestuursakkoord. Ninove wil ook uiterlijke neutraliteit aan de lokette, meer agenten en de invoering van stadsmariniers.

 


Meer streeknieuws
uit Ninove hoor je ook elke dag op radio MIG in Ninove via fm 106.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 

Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background