27 sep 2004

Markt terug op de Markt

De wekelijkse maandagmarkt vond vanmorgen terug plaats op de Markt van Geraardsbergen. De meeste marktkramers waren heel tevreden.
Diegenen die terug moesten naar de zijstraten, Vrede- en Penitentenstraat iets minder. Zij krijgen in deze straten iets minder toeschouwers dan hun collega’s op het marktplein. De horeca op de Markt was uiteraard heel tevreden dat ze hun markt terug hadden.

Toch is de verhuis niet zonder problemen verlopen. Het parkeren van de 55-kramen verliep van geen leien dak. Vooral de halve metalen bollen hinderenden de marktkramers. Het stadsbestuur plaatsen 20 bloemenbakken over de metalen bollen. Iedere week zullen de bloembakken geplaatst en weer weggenomen worden door het stadsarbeiders. Het onderhoud van de bloemen wordt door een firma speciaal onderhouden voor de prijs van 12.500 euro per jaar wat neerkomt op 625euro per bloembak. Tevens moeten de kosten nog bijgerekend worden van de inzet van de stadsarbeiders. De vernieuwing van de markt wordt een dure aangelegenheid.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Diefstallen


Vorige bericht

K.V.V.


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background