15 jul 2008

Mantelzorg krijgt subsidies

CD&V raadslid David Larmuseau wil meer waardering voor de mantelzorg. Dat zijn vrijwilligers die langdurig en intensief hulp bieden voor hulpbehoevende, chronisch zieken of gehandicapten. Als het van Larmuseau afhangt komt er een gemeentelijke mantelzorgpremie.

Geraardsbergen geeft al subsidies ter ondersteuning van de thuisverzorging van bejaarden met dezelfde voorwaarden als de provinciale mantelzorgpremie. “Op een enkeling na kan niemand genieten van deze subsidie.” zegt Larmuseau.

Schepen van sociale zaken Ann Panis wil dit jaar nog maatregelen nemen, zodat mantelzorgers reeds vanaf volgend jaar in aanmerking komen voor subsidies. Zij nodigt Larmuseau tevens uit om mee te werken aan een nieuwe reglementering. Larmuseau gaat nu met de verenigingen voor mantelzorgers overleggen om concrete haalbare voorstellen te formuleren.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

2000 hardrijders beboet


Vorige bericht

Verkeersongevallen


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background