16 feb 2011

Manneken Pis teruggevonden

Het Manneken Pis van Geraardsbergen is terug!

Nadat het ventje maandagochtend werd gestolen, op zijn vaste stek op het Marktplein, is het woensdagochtend teruggevonden. Het ventje lag verborgen achter een plaat aan de Dierkosttoren. Dat is een van de overblijfsels van de stadsomwallingen van Geraardsbergen.

Het Manneken Pis Liberation Front eiste de diefstal eerder al op omwille van foutieve berichtgeving van de VRT. Die beweerde in het programma “Vlaanderen vakantieland” dat het Manneken Pis van Geraardsbergen een geschenk zou zijn van Brussel aan Geraardsbergen.
Nu de fout heel wat aandacht kreeg in lokale en nationale pers heeft het Liberation Front het ventje teruggegeven. In een bijgevoegde brief liet het front weten verheugd te zijn naar de bezorgdheid en solidariteit van de Geraardsbergenaars.

Bronnen melden dat Manneken Pis zou ontvoerd zijn door het Sint-Catharinacollege van Geraardsbergen, in het kader van een teambuildingsdag.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background