2 dec 2017

Manneken Pis kreeg Jozefieten kostuumpje

Manneken Pis kreeg het Jozefieten kostuumpje aangemeten.

Zaterdagochtend kreeg het Geraardsbergse Manneken Pis een nieuw kostuumpje aangemeten. Met het Sint-Jozef plunje is de oudste inwoner van Geraardsbergen al aan zijn 311de kostuumpje toe. 

Dit outfit werd geschonken door de ‘Congregatie van de Paters Jozefieten’, en de drie scholen van het Sint-Jozefsinstituut die in Geraardsbergen gevestigd zijn. De congregatie van de Jozefieten en het Sint-Jozefsinstituut, vieren dit jaar het 200-jarige bestaan van hun stichting.

Regionaal Overste Paters Jozefieten, Pater Paul Janssens, Danny Bauters, leraar Secundaire afdeling, directeur Secundaire afdelingen, Karll Roeland, en directeur van het Buitengewoon Onderwijs Pieter Van Den Dooren, werden opgenomen als lid van het broederschap. Directeur van Basisschool St.-Jozefsinstituut, Hilde Van Berlamont en Pater Jacob Beya Kadumbu, algemeen overste Paters Jozefieten, werden peter en meter.

© Foto’s: Stefaan van Steenberge

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background