8 jun 2005

Manneken Pis in het donker

Tijdens de Kapitteldag van komende zondag wordt ons Geraardsbergse Manneken Pis in de schijnwerpers geplaatst.
Deze keer mag je dat figuurlijk opvatten, want letterlijk staat het Manneken in het donker. Er werd immers geen sfeerverlichting voorzien tijdens de vernieuwingen op het Marktplein. De Broederschap van het Manneken Pis kan daar niet om lachen. Schepen Freddy De Chou zoekt naar een oplossing. Hij denkt eraan om sfeerverlichting in te bouwen in de trappen van het stadhuis, net naast het Manneken Pis.
Later dit jaar worden de trappen vernieuwd en moet het volgens deskundigen mogelijk zijn om verlichting in te bouwen. Freddy De Chou laat dat nu onderzoeken.

Aanstaande zondag organiseert de Broederschap van het Manneken Pis haar dertiende Kapitteldag, dit jaar in aanwezigheid van gouverneur André Denys. Hoogtepunt van de dag wordt de Gouden Manneken Pis worp, met als prijs een Manneken Pisjuweel met een waarde van 250 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Moord en zelfmoord


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background