26 jul 2009

Manneken Pis bijft onzichtbaar tijdens bouwverlof

Het Geraardsbergse Manneken Pis blijft ook tijdens het bouwverlof verstopt voor de toeristen. Dat blijkt uit een interpellatie van Alex Wijnant (CD&V) bij schepen van openbare werken Patrick Flamez (Sp.a).

Tijdens het bouwverlof zullen de werken aan de trappen van het stadhuis van Geraardsbergen vermoedelijk stil liggen. “Misschien kan de Stad dan toch ons Manneken-Pis weer zichtbaar maken voor de toeristen” zegt Wijnant.

Volgens schepen van openbare werken Patrick Flamez is dat niet aan de orde. “De herstelling van de trappen van het stadhuis is een hele klus. Door de werken zitten nu heel wat stenen los. Het zou onverantwoord zijn om toeristen in de buurt te laten komen van de trappen.”

Wijnant betreurt dat het Manneken-Pis in het toeristisch seizoen niet te zien is. “Dit valt niet te rijmen met het etiket van toeristische Stad. Zeker niet in het jaar waarin het 550 jarig bestaan van het Manneken-Pis wordt gevierd.”

Als de werken volgens schema verlopen zal het Manneken Pis tegen eind dit jaar opnieuw zichtbaar zijn onder de trappen van het Geraardsbergse stadhuis. Na de herstellingswerken zal het monument ook voorzien zijn van verlichting.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background