26 mrt 2010

LUC is klaar voor het nieuwe wielerseizoen

Wielerliefhebbers kennen het spandoek van LUC wel. Op televisie kan je er niet naast kijken tijdens de rechtstreekse wiekerreportages.

Luc Van Steenberge uit Idegem is al enkele jaren actief tijdens de voorjaarsklassiekers in Vlaanderen. Ook in het buitenland is hij bekend.

Vroeger stond hij steeds met “Boeketje” op het veldrijden. De zaak van zijn toenmalige echtgenote. Na zijn echtscheiding rijdt hij voor een andere ploeg en schilderde de drie letters van zijn naam op een doek. Sinds 2004 staat hij dan ook op elke koers in het voorjaar.

Vorig jaar maakte Sporza een reportage over LUC. Een hele dag werd hij gevolgd door een filmploeg. Luc Van Steenberge wil elke wedstrijd zoveel mogelijk in beeld komen op het scherm. Vorig voorjaar lukte hem dat 33 keer. De volgende weken zijn echt hoogdagen voor hem. De E3-Prijs in Harelbeke, Gent-Wevelgem, De eerste rit van de driedaagse van De Panne, De Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan op zijn programma. Hij neemt zelfs speciaal verlof om op alle wedstrijden aanwezig te kunnen zijn.
De Waalse klassiekers zijn minder aan hem besteed. Hij kent er ook niet zo goed de weg en het is er met de vele valleien veel moeilijker om af te snijden.  

Verplaatsen doet hij zich met een scooter 125cc, ideaal om naar de verschillende plaatsen te snorren. Alles wordt minutieus voorbereid met de landkaart. “Maar af en toe moet ik wel eens overgeschakeld op plan B”, zegt Van Steenberge. “Als renners teveel voorsprong nemen in het begin van een wedstrijd of als ik niet meer door mag van de signaalgevers.” Luc kent de streek van Geraardsbergen-Brakel-Oudenaarde echter op zijn duimpje. “Sinds dit jaar worden de straten waar de renners langs komen heel wat vroeger afgesloten en dit om het afsnijden tegen te gaan. Hierdoor wordt het echter steeds moeilijker om veel in beeld te raken. In Frankrijk worden de straten meer dan een uur op voorhand al afgesloten en is het heel wat moeilijker om de renners te zien.”

Vorig jaar kon je LUC zelfs spotten in de Tour de France in de Alpen tijdens een bergrit en ook bij de tijdrit in Annecy. Afspraak tijdens de volgende wielerwedstrijden en hopen dat er Belgen winnen en LUC in beeld komt.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background