20 jun 2004

Loos alarm zorgt voor ongerustheid

Zaterdagvoormiddag rukten alle hulpdiensten uit voor een brand in het instituut Horizon. Bij aankomst bleek het om een minutieus voorbereide reddingsoefening te gaan.

In Horizon kunnen kinderen terecht voor onder meer logopedielessen en hulp bij gehoorproblemen. Het instituut is ook op zaterdag open en op het moment van de oefening waren meer dan 40 kinderen aanwezig, verspreid over diverse lokalen. De voorbije weken hadden de brandweerofficieren in overleg met de Horizon-directie de nep-ramp tot in de allerkleinste details uitgetekend, de manschappen waren niet op de hoogte.

Het loos brandalarm in de instelling Horizon aan de Oudenaardsestraat heeft enkele ouders ongerust gesteld. Volgens directeur Erwin Franceus is de oproep vanuit de 100 met ietwat vertraging verlopen, maar de evacuatie van een 50-tal kinderen tussen 6 en 12 jaar verliep perfect. Het is niet de eerste maal dat er een loos brandalarm wordt gemeld vanuit Horizon. Sommige ouders die ter plaatse kwamen voelden zich ongerust omdat er massaal zoveel volk was bij betrokken. De brandweer verscheen met alle manschappen en groot materiaal. Ook de verschillende ziekenwagens en de MUG maakten indruk.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Waterlek Marbol


Vorige bericht

Dorp op stap


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background