19 dec 2007

Loket voor gratis verzekering vrijwilligers

De Stad Geraardsbergen opent een lokaal loket voor het aanbieden van een gratis verzekering voor vrijwilligers. De verzekering omvat de burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en rechtsbijstand. Op woensdag 30 januari 2008 om 20u vindt een informatieavond plaats voor alle Geraardsbergse verenigingen in jeugdcentrum De Spiraal.

Sinds 1 juli 2007 biedt het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, met de financiële steun van de Nationale Loterij, een gratis verzekering aan voor vrijwilligersorganisaties. Deze gratis verzekering vervangt de jaarverzekering niet, maar kan ingeschakeld worden bij activiteiten waar men sporadisch een beroep doet op extra vrijwilligers.
Wie gebruik wil maken van de verzekering, kan vanaf nu een erkenning aanvragen via het lokaal ‘loket vrijwilligerswerk’ in Geraardsbergen en moet zich niet langer wenden tot de provincie. In onze stad zijn heel wat vrijwilligers dag in dag uit actief in het verenigingsleven, in de welzijns- en zorgsector en nog vele andere organisaties. Al deze mensen en organisaties verdienen waardering en steun zodat zij hun vrijwilligerswerk in de beste omstandigheden kunnen uitvoeren, ook wanneer er eens iets fout loopt. Een goede verzekering helpt hen om dat risico op te vangen.

Contactgegevens: Lokaal verzekeringsloket – Cultuurdienst (Lucrèce Gerain) – Stadhuis – Markt z/n, Geraardsbergen. Tel. 054/ 43 72 88 of cultuur@geraardsbergen.be

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background