24 okt 2018

Lijsttrekker en voorzitter N-VA Geraardsbergen stappen op

De slechte verkiezingsresultaten voor N-VA Geraardsbergen hebben gevolgen. 

De verkiezingsresultaten voor N-VA in Geraardsbergen waren alles behalve goed. De partij verloor bijna de helft van haar stemmen en verliest 3 van haar 5 zetels in de gemeenteraad. Daar gaven ze als oppositie de voorbije 6 jaar vooral steun aan de blauw-oranje meerderheid. “Het is duidelijk dat de gevolgde strategie van de afgelopen jaren de kiezers niet kon bekoren”, aldus waarnemend voorzitter Gabriël Schaut.

Lijsttrekker en fractieleider Johan Piron heeft samen met zijn echtgenote en voorzitter Myrèse Sauvage ontslag genomen uit het bestuur van de partij. N-VA Geraardsbergen wil zich herbronnen en samen een verdere strategie vastleggen voor de toekomst. Tot eind dit jaar volgt Elmire Borremans Johan Piron op als gemeenteraadslid.


waarnemend voorzitter Gabriël Schaut en gemeenteraadslid Ilse Roggeman

“Tijdens de komende legislatuur zal het vooral van belang zijn om als oppositiepartij kritisch te zijn tegenover genomen beslissingen. We zullen het niet nalaten om echt oppositie te voeren tegen de punten waarmee we ons niet kunnen verzoenen”, zegt gemeenteraadslid Ilse Roggeman.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background