21 okt 2010

Lijnbus overvallen

Dinsdag is een buschauffeur van De Lijn overvallen. De feiten deden zich dinsdagavond voor in de Vollezelestraat, ter hoogte van de voetbalterreinen van SKO Vollezele.

De buschauffeur bediende de lijn 161 tussen Geraardsbergen en Leerbeek.

Omstreeks 20u28 stapt in Bever een onbekend man op de lijnbus. Nadat twee andere inzittende passagiers de bus verlieten in Galmaarden en Tollembeek werd de vrouwelijke bestuurder omstreeks 20u41 bedreigt. Zij moest alle daginkomsten, zo’n 100 euro, afstaan. Daarbij werd ze bedreigd met een mes. Tussen de haltes Rendries en Spieringen moet de lijnbusbestuurster stoppen en springt de overvaller van de bus in een oudere zwarte BMW personenwagen, met 2 inzittenden. Die neemt de vlucht richting Ninoofsesteenweg.

De overvaller was vermomd met een bruin-zwarte sjaal en droeg een veelkleurig potsje met zijflappen tot over de oren (type Latijns Amerikaanse indianen). Enkel de ogen en neus van betrokkene waren zichtbaar. Hij droeg een donkerbruine lederen of daim vest, kort model, een blauwe jeansbroek en bruine lederen handschoenen. Verdachte is tussen 1,60 en 1,80 meter lang en is tussen de 30 à 45 jaar oud zijn. Europees type, blanke huidskleur, Nederlandstalig, Vlaams dialect sprekend (echter geen streekdialect).

De politie is op zoek naar getuigen via 054 41 86 40.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background