10 jul 2009

Lierde heeft een goed fietsbeleid

Het was vrijdag een drukke dag voor de fietsersbond van Geraardsbergen en Lierde. Al van ‘s ochtendsvroeg sensibiliseerde ze het personeel van de stad Geraardsbergen om vaker op de fiets te springen. Tijdens de maand mei nam de stad Geraardsbergen deel aan de campagne ‘Ik Kyoto’. Werknemers die gedurende vier weken hun duurzaam gependelde kilometers op een persoonlijke spaarkaart bijhielden, legden samen 1.895 duurzame kilometers af en bespaarden daarmee 342 kilogram CO2. Vrijdag was er een slotfeest en werden onder de kyotoënde werknemers van de stad verschillende prijzen verloot.

De fietsersbond ging vrijdag ook op bezoek bij de burgemeester van Lierde Marc De Brakeleer en schepen van mobiliteit en verkeer Marc De Ville. Zij brachten hen op de hoogte van de comfortaudit die de fietsersbond gehouden heeft op de fietspaden in de gemeente. Daaruit blijkt dat de gewestwegen erbarmelijk scoren op het gebied van veiligheid. De fietspaden langs de gemeentewegen en fietspaden langs de N8 in de dorpskern van Lierde scoren wel goed.

De gemeente heeft voor de komende jaren nog meer plannen om van Lierde een fietsvriendelijke en fietsveilige gemeente te maken. Zo komt er eind dit jaar een trage weg tussen de Tempel en de Opstaldries in Sint-Maria-Lierde. Het gewest plant werken in 2011 om de N8 fietsveiliger te maken. Ook de Nieuwstraat, waar het gemeentehuis is gelegen, wordt binnenkort heraangelegd. Daarvoor wacht de gemeente op het beëindigen van de werken aan het nieuwe cultuurcentrum en sporthal. De gemeente Lierde vroeg alvast het advies aan de fietsersbond voor het verkeersveiliger maken van de Lierenhoek, een sluipweg tussen Brakel en Sint-Martens-Lierde.

Eerder bleek al dat het comfort van de gemeentelijke fietspaden in Geraardsbergen redelijk tot goed is, maar de breedte en de buffer dikwijls onvoldoende is.

 
Tags

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background