5 dec 2010

Leonce Nachtergaele stopt in 2012 als schepen

Leonce Nachtergaele (Open Vld), bevoegd voor milieu, afvalbeleid, groendienst en landbouw in Geraardsbergen, stopt begin 2012 als schepen.

Hij wordt opgevolgd door Open-vld collega Sarah De Backer. Nachtergaele is 76 jaar en is daarmee de oudste actieve schepen in Oost-Vlaanderen. Hij is tevens voorzitter van ILVA en de Landbouwcomice Geraardsbergen – Lierde.

Deze week ontstond er heisa nadat Nachtergaele naar de pers lekte dat hij zijn functie zal uitoefenen tot februari 2012. Dit ondanks hij een contract ondertekende met zijn partij Open Vld om te stoppen als schepen op 31 december van dit jaar.

Intussen werden de plooien binnen de partij gladgestreken en kreeg Nachtergaele de toestemming zijn functie als schepen verder uit te oefenen.

Sarah De Backer zal zijn schepenambt vanaf februari 2012 op zich nemen tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background