26 nov 2009

Leerlingen zamelen 3000 euro in voor Kinderkankerfonds

Donderdag kreeg een afgevaardigde van het Kinderkankerfonds een cheque van 3000 euro overhandigd. Verschillende tientallen leerlingen uit verscheidene klassen van het Koninklijk Atheneum hebben het geld ingezameld door middel van een aantal acties, waaronder een pannenkoekenslag. De cheque werd afgegeven door leerlinge Jolien De Neef uit Moerbeke. Het feit dat zij aan kanker lijdt, was de aanzet tot deze geldinzameling. Alle leerlingen die deelnamen, alsook enkele prominenten waren aanwezig bij de overhandiging.

Na een lange behandeling zag het er op een bepaald moment rooskleurig uit voor Jolien De Neef, leerlinge van het KA uit het 4de jaar Humane Wetenschappen. Helaas bleek enkele maanden geleden dat ze nog steeds aan kanker lijdt. Het opmerkelijke van de zaak is de blijkbaar oneindige weerbaarheid van Jolien: ze blijft het zonnetje in huis en geeft zo iedereen in haar omgeving een wijze les in hoe je zaken dient te relativeren. Zowat ieders problemen verdwijnen in het niets bij wat Jolien allemaal moet doorstaan en toch durven we het aan om er, veel meer dan zij, over te zaniken.


initiatiefnemer Jeroen De Ville en Jolien De Neef

Leerling uit het 6de jaar Jeroen De Ville was erg getroffen door het verhaal van Jolien en stelde aan directeur Nico Van Coster voor om een actie op touw te zetten. “Ik was bijzonder fier dat Jeroen met dit initiatief kwam aandraven”, zegt Van Coster, “het stemt me gelukkig te mogen vaststellen dat jonge mensen nog steeds de nek uitsteken voor mekaar.”
Er werd o.m. een pannenkoekenslag georganiseerd en een ontbijt geserveerd om geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds. Van Coster: “Iedereen weet immers wat voor schitterende zaken het Kinderkankerfonds doet voor mensen als Jolien.” In totaal werd er zomaar even 3000 euro bij mekaar gehaald. “Een onverwacht hoog bedrag!”, aldus een enthousiaste directeur.

De cheque werd aan een vertegenwoordiger van het Kinderkankerfonds overhandigd door Jolien en Jeroen zelf. De dame was bijzonder opgezet; niet enkel met het grote geldbedrag, maar ook door het feit dat dit initiatief volledig van de leerlingen uitging. Voor de overhandiging spraken directeur Nico Van Coster, algemeen directeur van Scholengroep 20 Luc De Both, voormalig KA-directeur Marcel Baetens en Schepen van Onderwijs van Geraardsbergen, Erwin Franceus de aanwezigen toe. Ze hadden allen heel veel lof voor deze actie en de bereidheid van de leerlingen om bij te springen.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background