17 apr 2009

Leerlingen leiden bedrijf

31 leerlingen uit het Sint-Jozefsinstituut van Geraardsbergen hebben deelgenomen aan het spel Ecoman². Dat is een praktijksimulatiespel waarbij ze 6 bedrijven leiden die mekaar beconcurreren. Tijdens het spel runnen de leerlingen hun eigen onderneming. Ze nemen beslissingen waarbij ze rekening houden met de steeds veranderende economische context.

Het vakoverschrijdende bedrijfsspel en de bijbehorende interactieve website zijn initiatieven van de Specifieke Lerarenopleiding van de Hogeschool-Universiteit Brussel.  

De leerlingen nemen zelf alle belangrijke bedrijfsbeslissingen: verkoopprijs, marketing en promotie, onderzoek en ontwikkeling, personeel, opleiding, lonen, productievolume, grondstoffen, machines en installaties, leningen, dividenden… Ze moeten rekening houden met prognoses over de economische situatie en de gevolgen van onverwachte gebeurtenissen inschatten. Hun beslissingen worden ingevoerd in een softwareprogramma dat dan een overzicht van de nieuwe ondernemingstoestand geeft. Daarop kunnen de spelers zich baseren om hun strategie al dan niet aan te passen. Ook een concurrentieanalyse met een stand van zaken van de concurrerende ondernemingen helpt hen daarbij. Wie uiteindelijk won, hing af van de evaluatiescores en het gevoerde ondernemingsbeleid, maar ook van de ethische waarden van het bedrijf en het teamwerk.

Uiteindelijk wonnen de onderneming Crushtiko en Hyco-cars.
Crushtiko stond onder leiding van Maarten De Tant, Jonas Janssens, Tim Buyl, Lennert Machtelinckx en Bert Souffriau.
Hyco-cars werd geleid door Glenn Danneels, Kevin Matthys, Vincent Deleenheer, Kevin Steenhoudt, Yannick Leyssen en Dieter Van Lierde.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background