10 mrt 2016

Leerlingen KA betrokken bij nieuw openleercentrum

Leerlingen ‘Schilderen en decoratie’ denken mee over toekomstplan van openleercentrum in het KA Geraardsbergen.

De leerlingen van de afdeling ‘Schilderen en Decoratie’ van het KA Geraardsbergen werken onder begeleiding van mevr. Niemegeers, leerkracht Plastische Opvoeding en Project Arts, momenteel aan de plannen voor de herinrichting van de mediatheek. De mediatheek van het KA wordt omgebouwd tot een openleercentrum, ontspanningsruimte en studieruimte en er zal ook een buitenruimte aan gekoppeld worden. De polyvalente en mobiele werkploeg is momenteel bezig met het aanleggen van een doorgang tussen de mediatheek en de buitenplaats.

Onderwijsminister Hilde Crevits wil meer leerlingen inschakelen om te helpen bij de bouw of renovatie van scholen. De leerlingen uit de richtingen ‘Hout’, ‘Elektriciteit’ en ‘Schilderen en Decoratie’ zullen dan ook echte praktijkervaring kunnen opdoen bij de realisatie van dit project. De toekomstige schilders mochten zelf creatieve ideeën voorstellen, zochten online naar inspiratiebronnen, stelden kleurpaletten samen en creëerden een ‘moodboard’. “De leerlingen reageerden heel enthousiast om realistische plannen uit te werken.” bevestigde begeleidster Birgit Niemegeers.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background