11 jan 2018

Leer je buren kennen dankzij Hoplr

Weet jij wie je buren zijn?

Er is een nieuw sociaal netwerk. Naast Facebook, SnapChat en Instagram kan je je voortaan ook aansluiten op Hoplr. Dat is een digitaal buurtnetwerk waarop je je buren kan leren kennen.

In Geraardsbergen krijgen alle gezinnen binnenkort een brief met daarin een unieke code die toegang geeft tot het buurtnetwerk Hoplr. Dat is enkel toegankelijk voor je eigen buren. De stad of gemeente kan niet meekijken, maar kan je wel een bericht sturen. De stad Geraardsbergen ondersteunt het project en hoopt er mee de betrokkenheid te stimuleren tussen inwoners.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om te communiceren met de inwoners in het kader van het algemeen belang. Hoplr is, naast onze website en sociale mediakanalen, een van die manieren. Toch is het in de eerste plaats een leuke manier om je buurt en buren te leren kennen”, zegt schepen van communicatie Veerle Mertens.

“We hebben een regulerende functie ingebouwd zodat dorpsraden of andere sleutelfiguren toch een oogje in het zeil kunnen houden, zodat het netwerk niet misbruikt wordt door sommige individuen”, sluit burgemeester De Padt hierop aan.

 

Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background