14 nov 2007

Lawaai spelende kinderen niet meer strafbaar

De Geraardsbergse gemeenteraad keurde gisteren een wijziging van het algemeen politiereglement goed. Vanaf nu wordt het geluid dat geproduceerd wordt door spelende kinderen niet meer als overlast beschouwd. “Eigenlijk zit het zo: vanaf nu kan er geen sprake zijn van een overtreding als kinderen spelenderwijs lawaai maken”, zegt schepen van jeugd Bram De Geeter.

Vorig jaar was er heel wat te doen rond de uitspraak van een rechter in Kortrijk. Die stelde toen dat de kinderen van de speelpleinwerking in Menen teveel lawaaihinder maakten. De reacties waren hevig: velen zagen hierin de definitieve teloorgang van de verdraagzaamheid.

Zijn er in Geraardsbergen dergelijke problemen? “Ik denk het niet”, aldus De Geeter, “je moet deze reglementswijziging vooral als symbolisch beschouwen.” Geraardsbergen geeft nu te kennen dat kinderen het fundamentele recht hebben om kind te zijn, te spelen en

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background