12 nov 2018

Langestraat in Zottegem wordt zone 50

Trager rijden in de Langestraat in Zottegem.


foto Danny Cantaert

Binnenkort zal in de Langestraat in Zottegem een snelheidsbeperking worden ingevoerd van 50 km/uur. Dat meldt radio MIG. De aanpassing gebeurt op expliciete vraag van Zotteges schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan aan wegbeheerder AWV. 

Op de drukke toegangsweg naar het centrum van Zottegem werd er eerder dit jaar een oversteekplaats aangelegd ter hoogte van het Z-park. “Op die plaats tellen we nu een groot aantal oversteekbewegingen. Ook maken steeds meer mensen te voet of met de fiets verplaatsingen langs de Langestraat. De veiligheid van de zwakke weggebruikers  primeert altijd op snelheid van de autobestuurders, daarover kan geen ander compromis worden gemaakt”, aldus Vansintjan. Voor hem komt er geen verhoging van de snelheid, zo lang de weg daarvoor niet wordt heringericht met een afgescheiden fiets- en voetpad.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background