3 sep 2004

Kwaliteit Dender

De kwaliteit van de Dender is de voorbije jaren verbeterd. Dat werd gisteren gezegd op een boottocht tussen Geraardsbergen en Dendermonde. De tocht was een initiatief van de vereniging Grenzeloze Schelde en de Milieuboot. Bedoeling was om de toekomstplannen rond de Dender te verduidelijken.

Volgens Dolores Baïta van Grenzeloze Schelde/ De Milieuboot zit er weer vis in de Dender. Alleen lijkt die verbetering nu te stagneren. Er lijkt ook een grens te liggen vanaf Denderleeuw. Daar zou de waterkwaliteit maar matig zijn. Baïta pleit dan ook om het water verder te verbeteren.

Gisteren werd ook bekendgemaakt dat de Dender niet dieper wordt gebaggerd tussen Aalst en Geraardsbergen. De rivier blijft dus tot Aalst geschikt voor commerciële scheepvaart. John Huylebroeck van het Vlaams Gewest zegt dat er nu maatregelen komen om wateroverlast in te dijken, zoals overloopgebieden en steviger oevers.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

Volgende bericht

Jeep tegen hoekhuis


Vorige bericht

Bromfietsongeval


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background