5 apr 2005

Kunstmuur vroegtijdig weggehaalt

De kunstmuur in het kader van het Curieus-project “Kunst en Koers” opgetrokken op de Markt van Geraardsbergen, werd gisterenavond vroegtijdig weggehaald omwille van baldadigheden.

Nadat zondagavond door de waakzaamheid van organisator Jonny Lampens en het kordaat optreden van de Geraardsbergse politie, een diefstal werd verijdeld van één van de kunstwerken. Twee duitsers waren op de loop gegaan met het kunstwerk van Remi-Victor. Jonny Lampens, die toevallig nog op de Markt aanwezig was zette de achtervolging in en kon samen met de politie de dieven inrekenen.
Maandagavond werd de beschadiging vastgesteld aan een tweetal werken. Om nog erger te voorkomen werden de werken wijselijk weggenomen en zijn nu nog tot zondag 11 april te bekijken in het Koetshuis van de Sint-Adriaansabdij, iedere dag van 14 tot 17 uur.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background