7 sep 2017

Kunstacademie vernieuwt cursusaanbod

Er zijn vier splinternieuwe cursussen in de kunstacademie.

(foto: Schepen Van Trimpont en Directeur Marc Van den Borre met leerlingen van de geïntegreerde les piano en notenleer.)

Kinderen ouder dan 9 en volwassenen kunnen voortaan een cursus musical zingen volgen. In de loop van het schooljaar wordt het programma aangevuld met korte workshops beweging, toneel en enscenering. 

In het atelier Textiele Kunst kan er geëxperimenteerd worden met textiel. Lokale technieken zoals kantwerk kunnen in een eigentijdse vorm worden gebruikt.

Er komt ook een pilootproject waarbij jongeren vanaf 12 jaar zelf de teksten schrijven voor een voorstelling die ze in juni 2018 spelen. Creatief schrijven en verteltheater komen aan bod in deze cursus.

En na een avond met traditionele melodieën uit het Midden-Oosten bleek er bij het publiek interesse te zijn om Arabische luit of Ud te leren spelen, zegt schepen Van Trimpont. De Kunstacademie zal nu zondag 10 september op het Koleurenfeest aan de Kaai de nieuwe cursus en het instrument Ud voorstellen. “Het is een initiatief dat voortvloeit uit wat er leeft op de pleinen en in de zalen van Geraardsbergen.”

Ook nieuw is dat mensen met een vrijetijdspas korting krijgen bij de aankoop van startmateriaal dat nodig is voor het volgen van een cursus.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background