7 jan 2016

Kunstacademie opent nieuwe theaterzaal

Donderdagavond werd de nieuwe theaterzaal geopend in de kunstacademie van Geraardsbergen.

Tijdens de jaarlijkse ontmoeting van de kunstacademie, werd een nieuwe theaterzaal geopend in de kunstacademie van Geraardsbergen.

“Met deze theaterzaal zal de afdeling Woord voortaan over de ideale accommodatie beschikken om op een kwaliteitsvolle manier onderwijs te geven. Ik ben er van overtuigd dat deze zaal aan de afdeling Woord, de nodige impulsen zal geven” aldus schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont.

Ook schepen van openbare werken en stadspatrimonium Erwin Franceus, is tevreden met deze realisatie: “In 2011 zijn we gestart met de afbraak van al de lokalen die voordien door het OCMW werden gebruikt, de lokalen moesten dan ook volledig gestript worden. Heel wat werk dat achter de schermen gebeurde. Er zijn bovendien toch een 2000 leerlingen die hier minstens 2 keer per week over de vloer komen, wat niet niets is. De toneelzaal, wat één van de 3 vernieuwde zalen is, is een totaal ander concept. We hebben gekozen voor een zaal zonder podium, waarbij de acteurs op de begane grond optreden en het publiek op een tribune zit.

Wij proberen in deze academie zo modern mogelijk te zijn, en om dit niet alleen wat betreft kwaliteit, maar ook op financieel gebied zo gunstig mogelijk te doen met de behulp van eigen stadsarbeiders. Het is de bedoeling dat de kunstacademie na de renovatiewerken die nog dienen te gebeuren, een soort van kunsttempel zal worden, waarbij onderwijs en cultuur gaan samenwerken in deze stad. Mijn droom is dat er op termijn ook nog een overkoepeling zou komen van de binnenkoer.” zegt Franceus.

Directeur Marc Van den Borre stelt dat de scholen, verenigingen, stadsdiensten, woon-zorgcentra, vrijwilligers en serviceclubs een absolute troef zijn. En dat samen met de steun van het stadsbestuur, de kunstacademie tot het huidige resultaat is gekomen.

“Dit bestuur investeert graag in kunstonderwijs. Ik zie dit niet alleen als een investering in de ontplooiing van het kunsttalent, want een academie is meer dan onderwijs en opvoeden. Het is een deel van het sociale web dat zich in onze stad ontwikkeld.” voegt schepen Fernand Van Trimpont er aan toe.

De nieuwe theaterzaal werd meteen ook gedoopt door een optreden van Jens Detant en Niels Van den Eycken, die het stuk ‘De Heuvels Van Blauw’ brachten door Dennis Potter.

Els Vrielynck en Josette Gabriël brachten het rollenspel ‘Rachel en de soldaat-facteur’ door Arne Sierens. Een pakkend schouwspel dat zich afspeelt tijdens de eerste wereldoorlog.

(AB)

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background