21 jan 2015

Krakelingencomité stelt nieuwe affiche voor

Dinsdagavond werd in Geraardsbergen de nieuwe krakelingenaffiche voorgesteld.

‘De stoet is historisch gezien heel correct uitgebeeld waar aan wij ook de Unesco herkenning te danken hebben, naast de vaste waarden die ieder jaar terugkeren draait de Krakelingenstoet elk jaar weer rond een nieuw thema’ zegt schepen van cultuur Kristin Vangeyte. ‘Dankzij de inzet van onze technische dienst kunnen wij onze dromen waarmaken.’ voegt regisseur Filip De Temmerman er aan toe.

Het thema van de stoet omvat bij deze editie twee belangrijke jaartallen, namelijk 1515 en 1815.

– Het is 500 jaar geleden dat de relieken van de Heilige Bartholomeus werden overgebracht van het Kartuizerklooster van Sint-Martens-Lierde naar de parochiekerk van Geraardsbergen. Daarom zullen de relieken dit jaar uitzonderlijk ook in de Krakelingenstoet meegedragen worden.

– Enkele weken voor de nederlaag van Napoleon in 1815 bij Waterloo, vond een indrukwekkende parade plaats van 6000 ruiters bij de Gavermeersen, een grote vlakte die we nu kennen als het provinciaal domein De Gavers.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background