14 feb 2010

Krakelingen hele week centraal bij TV Oost

TV Oost, de regionale televisiezender voor een deel van Oost-Vlaanderen, brengt vanaf maandag 15 februari dagelijks een uitgebreide reportage over het Krakelingenfeest in Geraardsbergen.

Dat vindt plaats op zondag 21 februari.

De reportage bevat eigen reportages en een montage van de Krakelingenfilm. Die werd vorig jaar gedraaid voor Unesco. Dat is de organisatie van de Verenigde Naties die verantwoordelijk is voor het lijst van het Werelderfgoed. “Ondertussen is de procedure voor een erkenning op de wereldlijst nog steeds lopende,” zegt schepen van feestelijkheden Eric Spitaels. “Krakelingen is één van de 7 Vlaamse dossiers die werden voorgedragen aan het Unesco. We hopen tegen november uitsluitsel te krijgen of we kans maken om op de lijst te komen.”

Geraardsbergen en het Krakelingenfeest, vanaf maandag 15 februari, gedurende één week te zien na het nieuws op TV Oost. In de eerste reportage is te zien hoe mastellen worden gebakken.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background