27 nov 2017

Koningspaar komt naar Geraardsbergen

Koning Filip en Koningin Mathilde komen naar Geraardsbergen.

Het koningspaar komt naar Geraardsbergen. Op 25 februari 2018 brengen ze een bezoek aan het Krakelingenfeest. “De vraag werd reeds gesteld in september 2016 onder verwijzing naar de viering van de 950 jaar oude stadskeure in 2018”, zegt een trotse burgemeester De Padt. Die vrijheidskeure uit 1068 is de oudste van Vlaanderen en de op één na oudste van België. Daarbij werden nieuwe vrijheden gegeven aan wie zich in de nieuwe stad zou komen vestigen. Op die manier werd een strategische vesting gebouwd op de grens van het graafschap Vlaanderen met Henegouwen en Brabant.

Het Krakelingenfeest werd eerder al erkend als UNESCO-erfgoed. “Ieder jaar geven alle participanten en het Krakelingencomité het beste van zichzelf om een fantastisch totaalspektakel neer te zetten. Het koninklijk bezoek in 2018 zal zeker de adrenaline doen stijgen”, aldus schepen van feestelijkheden Kristin Vangeyte.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background