13 dec 2015

Koning Mattentaart stopt na 31 jaar

Olav Geerts geeft na 31 jaar mattetaartenverkoop, de fakkel door aan zijn zoon Ewoud.

Olav startte in 1973 als zelfstandige toen hij café ‘De Drei Durkisj’ (De Drie Deurtjes) uitbaatte in de Gasthuisstraat in Geraardsbergen. Een legendarisch café die heel wat bekende artiesten over de vloer kreeg als Plastic Bertrand, Urbanus en Walter De Buck. Elf jaar later in 1984, besloot hij een nieuwe weg in te slaan, en trok hij naar de Brugstraat waar hij ‘Olav’s Mattentaartenhuis’ opende.

“Na 43 jaar als zelfstandige en 31 jaar hier in het Mattentaartenhuis, is het tijd om het iets rustiger aan te doen” zegt Olav. “Mijn zoon helpt al sinds jonge leeftijd mee in de zaak, dus ik weet dat hij het goed zal doen. Hoewel ik nog zal meehelpen in de winkel, zal mijn zoon binnenkort aan het roer staan” voegt Olav er aan toe.  Zijn zoon Ewoud, die het aanpalende koffiehuis ‘De Erfzonde’ uitbaat, zal de fakkel vanaf januari van hem overnemen.

Olav is geen onbekende in Geraardsbergen. Niet alleen promootte hij in het verleden op tal van festivals de Geraardsbergse mattentaart, in ’84 stond hij mee aan de wieg toen ‘De Broederschap van het Geraardsbergse Manneken Pis’ werd opgericht. Sinds 2000 tot op heden, is hij voorzitter van de orde.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background