19 jun 2009

Klimaatwijken besparen 20 procent energie

De afgelopen 6 maanden werden in heel Vlaanderen klimaatwijken georganiseerd. Ruim 4.800 gezinnen beloofden aan hun gemeente om 8 procent energie te besparen. In Geraardsbergen realiseerde 11 gezinnen samen een energiebesparing van 20 procent. Dat resultaat ligt veel hoger dan het gemiddelde van 12,1 procent in heel Vlaanderen.

Donderdagavond kregen de 11 deelnemende gezinnen van klimaatwijk ‘Oudenbergshof’ een smaakvolle receptie en een heuse radio op zonne-energie van schepen van leefmilieu, Leonce Nachtergaele.

Elke groep deelnemers kreeg persoonlijke begeleiding van een energiemeester, opgeleid door de provincie. De groepen, de zogenaamde klimaatwijken, noteerden zes maanden lang de meterstanden van gas en elektriciteit en probeerden energie te sparen. “Zo zagen ze hun verbruik dalen door spaarlampen en spaardouchekoppen te gebruiken, radiatorfolie te hangen en spleten en kieren te dichten. Of door te koken met het deksel op de pot, de diepvriezer regelmatig te ontdooien en standbyverbruik te vermijden. Hun comfort ging hierdoor niet achteruit.” zegt duurzaamheidsambtenaar Liesbet Van de Casteele.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background