26 jul 2006

Kleiduifschieten zorgt voor ongenoegen

Het buurtcomité ‘Brouwierse Rust’ uit Zarlardinge is boos. Afgelopen weekend werden de bewoners van de Brouwierstraat zowel op zaterdag als zondag opgeschrikt door geweervuur van kleiduifschieters. Het helse lawaai zorgde er voor dat de deuren en de vensters van de verschillende woningen twee dagen diende te worden gesloten waardoor het met de hitte niet leefbaar was. Enkel aan de hand van een reclamefolder werden de omwonenden verwittigd.

Vier schietstanden, telkens zo’n 15m van het dichtst bijgelegen huis in de bebouwde kom, zorgde buiten een onafgebroken overdonderende lawaaihinder voor een onveilige situatie, aldus het comité.

“Het gebrek aan veiligheidsmaatregelen was frappant. De richting van het schieten gebeurde evenwijdig met de huizen. Nochtans werd door wapendeskundige van Geraardsbergen gezegd dat m’n van de huizen moesten wegschieten”, aldus Danny Tuypens, een van de verantwoordelijken van het buurtcomité ‘Brouwierse Rust’.

Het ongenoegen is dan ook groot. De erkenning werd volgens het buurtcomité niet volgens de wettelijke normen aangevraagd. M’n vraagt zich dan ook af waarom de Gouverneur de toestemming gaf zonder de percelen te kennen. Ook de vraag waarom het stadsbestuur van Geraardsbergen de toestemming gaf zonder de omwonenden te raadplegen, blijft onbeantwoord.

Het schietterrein moet volgens de wetgeving volledig eigendom zijn of afgehuurd worden door de organisator, wat niet het geval was. De meeste loden hagelbolletjes kwamen neer in de weide achter de voetweg die achter het schietterrein loopt. Nergens was melding gemaakt langs de voetweg en de Brouwierstraat dat er gevaar was van het doorkruisen van een schietterrein en dat de wandelaars het schietterrein niet mochten betreden. Zo was het wandelpad op geen enkele manier beveiligd
en werd de munitie niet opgevangen. Daardoor kwam een groot deel in het milieu terecht. Ook de wettelijke rode vlaggen, die in de hoeken van het terrein dienen te komen, waren volgens het comité niet aanwezig.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background