12 apr 2007

Kinderen ravotten in en rond jeugdcentrum

Sinds vorige week woensdagmiddag kunnen de kinderen uit de buurt van De Spiraal wekelijks komen ravotten in en rond het jeugdcentrum. Er zijn vier vrijwilligers die de kinderen op een verantwoorde manier laten spelen en zelf natuurlijk ook deelnemen aan de activiteiten. “Er was duidelijk nood aan dit soort initiatief”, zegt schepen van jeugd Bram De Geeter (SP.a), “bovendien past het perfect in onze visie om meer en andere jongeren bij het jeugdwerk te betrekken”.

Jeudcentrum De Spiraal ligt in het Geraardsbergse stadscentrum, aan de Zakkaai. Het gebouw ligt middenin een wijk die extra aandacht verdient, vindt De Geeter. “De straten rondom De Spiraal tellen veel kleine huisjes, zonder tuin”, aldus De Geeter, “en dit terwijl er toch heel wat kinderen in de buurt wonen.” De werknemers van de jeugddienst, het jeugdhuis en het Jongeren Adviescentrum (JAC) ondervonden dat zeer duidelijk: op woensdagnamiddagen en in vakantieperiodes kwamen heel wat kinderen langs. De Geeter: “Ze verveelden zich en kwamen vragen of ze niets konden doen in het jeugdcentrum”.

De jeugddienst heeft vervolgens vrijwilligers gezocht die een werking wilden uitbouwen voor de buurtkinderen van De Spiraal. Sinds vorige week zijn vier vrijwilligers elke woensdag druk in de weer om spelletjes en andere activiteiten te doen met een vijftiental jongens en meisjes. “Deze vrijwilligers komen uit de jeugdbeweging en uit het jeugdwerk”, zegt De Geeter, “zij zullen trouwens ook actief zijn in de speelpleinwerking tijdens de grote vakantie”.

In de buurt rond De Spiraal wonen heel wat kinderen van vreemde origine. De Geeter: “En deze zijn meestal heel moeilijk te betrekken bij het jeugdwerk”. Jeugdbewegingen, bijvoorbeeld, hebben in heel Vlaanderen de grootste moeite om allochtone kinderen en jongeren aan te trekken. “Onze woensdagnamiddagen spreken ook deze jongeren aan”, aldus de schepen van jeugd, “hoewel je duidelijk ziet dat alle kleurtjes hier door mekaar gemengd worden”.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background