14 dec 2009

Kerstmarkten in de regio

Het afgelopen weekend waren er maar liefst 5 kerstmarkten in de regio.

Op het Stationsplein van Geraardsbergen was het zowel zaterdagavond als zondagmiddag gezellig keuvelen. Tussen de 40-tal chalets maakte ijsbeeldhouwer Peter Teerlinck mooie sculpturen in ijs. Er was live muziek dankzij de Geraardsbergse band Godak. Een uitgebreid fotoverslag is terugtevinden onder het menu ‘fotoalbum’.

In Deftinge kon je tijdens de kerstmarkt je kerst- en eindejaarswensen inspreken in een babbelbox.

<object width=”400″ height=”320″><param name=”allowfullscreen” value=”true” /><param name=”allowscriptaccess” value=”always” /><param name=”movie” value=”http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8167487&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1″ /><embed src=”http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=8167487&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1″ type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” width=”400″ height=”320″></embed></object><p>

Ook in Tollembeek was er al voor de 11de keer een kerstmarkt. Net zoals in Geraardsbergen waren zelfs foorkramers afgezakt met enkele kermisattracties voor de allerkleinsten. Verder genoten de bezoekers van een genevertje, warme soep of een warme chocomelk.

In het portaal van de Kerk kon je een gratis tas soep verkrijgen. Het was een organisatie van de plaatselijke afdeling van Welzijnszorg. Met de actie strijden een tiental mensen uit de regio Galmaarden tegen de meer dan 700.000 mensen in België die in armoede leven. Aan iedereen die een tas dronk werd nadien gevraagd om een kleine bijdrage te schenken voor de projecten van Welzijnszorg. De opbrengst van de zelfgemaakte soep gaat naar één vele armoedeprojecten die dagelijks armoede bestrijden in Vlaanderen en Brussel. Janine Bischops is meter van de organisatie.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background