11 nov 2010

Kerkhoven van Goeferdinge en Zarlardinge worden opgeknapt

Nadat de werken aan de Stedelijke Begraafplaats aan de Oudenaardsestraat vorige jaar werden afgerond, is het nu de beurt aan de begraafplaatsen van Goeferdinge en Zarlardinge.

De erbarmelijke staat van de voetpaden op Geraardsbergen worden binnenkort aangepakt. “De huidige situatie bezorgden onze begraafplaatsen een wat verwarde en verloederde aanblik”, zegt verantwoordelijk schepen Patrick Flamez (Sp.a). “Vaak bereikten ons ook berichten van kleine valpartijen van dames op de losliggende tegels. Ook stoorden de mensen zich ook over het feit dat bij het ene kerkhof een voetpad met steenslag aangelegd was en op het andere kerkfhof lagen dan weer, meestal losliggende, betonklinkers.”

Daar komt binnenkort verandering op de kerkhoven van Zarlardinge en Goeferdinge. Een aannemer zal de voetwegen vernieuwen. In een later stadium wordt ook de beplanting en zitbanken vernieuwd. Bedoeling is jaarlijks een 2-tal begraafplaatsen in Geraardsbergse deelgemeenten te verfraaien.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background