fbpx
12 nov 2019

Kasteel van Breivelde wordt toegankelijker

Het stadsbestuur van Zottegem investeert in de toegankelijkheid van het domein van het Kasteel van Breivelde. De inkom wordt uitgerust met een fietsenstalling en een zitbank.

De toegangsweg naar het Park en het Kasteel van Breivelde aan de kant van Grotenberge is aangelegd in kasseien. De hobbelige kasseien zijn zeer ongebruiksvriendelijk, zowel voor mensen die slecht te been zijn, rolstoelgebruikers als voor kinderwagens. Nochtans wordt deze ingang veelvuldig gebruikt door mensen die het park willen bezoeken of die iets willen eten of drinken in het Kasteel van Breivelde.

Om het domein en het Kasteel toegankelijker te maken voor minder mobiele mensen, investeren we in een aparte toegangsweg. De kasseien zijn immers beschermd en moet dus worden behouden. Het nieuwe pad zal in een vlakke verharding worden aangelegd en worden doorgetrokken tot aan het Kasteel.

Jenne De Potter

burgemeester

Eerder werden ook het dak van het kasteel en de torentjes aan de inkom vernieuwd.

Meer en meer fietsers brengen een bezoekje aan het domein. We maken van de gelegenheid gebruik om naast de bestaande ingang een fietsenstalling in te richten. Die zal uit duurzame houtsoorten bestaan, zodat die perfect past in de groene omgeving. De elektriciteitscabine krijgt een groendak, de muren worden zwart geschilderd.

Leen Goossens

schepen van leefmilieu

De uitgave voor de werken wordt geraamd op 105.318,14 euro.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background