fbpx
19 mei 2018

Kantoor FOD Financiën Zottegem ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers

Er is ongenoegen bij rolstoelgebruikers. 

Geraardsbergse burgervertegenwoordigers overhandigden ter gelegenheid van het bezoek van het directiecomité van Financiën aan Manneken-Pis op 18 mei aan voorzitter Hans D’Hondt nogmaals hun grieven en nodigen hen uit op een snel werkbezoek aan het financiecentrum in Geraardsbergen.

Een paar jaar terug besliste de Federale Overheidsdienst Financiën om de dienstverlening voor wat betreft de personenbelasting en het kadaster in Geraardsbergen terug te schroeven en over te brengen naar Zottegem. Sedertdien worden de burgers te Zottegem ontvangen in een klein publiek onvriendelijk en gehuurd appartement met nauwe gangen. Dit woonblok leent zich helemaal niet voor een dergelijke dienstverlening. Zo ondervond ook rolstoelgebruiker Joeri Vos. In Zottegem is het gebouw voor hem helemaal ontoegankelijk en hierover bekloeg hij zich samen met andere rolstoelgebruikers en sommige dorpsraden en wijkcomités bij de FOD Financiën als bij de Regie der Gebouwen.

Alle diensten geven de briefschrijvers gelijk als het over de veiligheid en de toegankelijkheid van de gebouwen in Zottegem gaat maar ze verstoppen zich achter de inkrimpings- en centralisatiepolitiek van de FOD. Te Zottegem moest reeds een nieuwbouw verrijzen, dit terwijl in Geraardsbergen een immens administratief gebouw ter beschikking staat met een dubbele ingangsdeur met toegangshelling voor rolstoelgebruikers, brede gangen en ruime publieke ontvangstruimtes en kantoren. Het financiecentrum in Geraardsbergen beschikt bovendien over een ruime publieksparking met speciale vakken voor minder mobielen.

De Geraardsbergse dorpsraden en wijkcomités, en burgervertegenwoordigers, klagen dit soort geldverslindende centralisatiepolitiek aan. De overheid huurt blijkbaar liever compleet ongeschikte gebouwen dan haar eigendommen te onderhouden en ten volle te benutten.

 


Meer streeknieuws
uit Zottegem hoor je ook elke dag op radio MIG in Zottegem via fm 105.2. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background