4 mei 2010

Kaatscompetitie zorgt voor parkeerproblemen

Tot eind september is de stationsparking in Idegem taboe voor de pendelaars na 18 uur. En dat zorgt voor de nodige problemen.

Sinds april worden bijna elke avond kaatswedstrijden gespeeld op de stationsparking van Idegem. Dat doet dienst als kaatsterrein van Geluksbal Idegem of er wordt op getraind. Zomaar liefst acht ploegen kaatsen op de parking van het station van Idegem. Vanaf de allerkleinsten tot de eerste ploeg kaatst er zijn wedstrijden. Een volkssport die echt nog leeft bij de jeugd in deelgemeente Idegem.

Vele treinreizigers klagen dat ze hun wagen moeten parkeren in de graskant langs de straat, evenwijdig met de sporen in de Bareelstraat. Veel pendelaars komen maar aan uit Brussel na 18 uur en kunnen hierdoor hun wagen ‘s morgens niet achterlaten op het kaatsterrein. Een verkeersbord verbiedt immers het parkeren op de stationsparking vanaf 18 uur.

De voorzitter van de kaatsclub Geluksbal Idegem Johnny De Cooman is zich bewust van dit probleem. “Elke avond dat er gekaatst wordt op de stationsparking, plaats ik nog een bijkomend parkeerverbodsbord met de datum en het uur op de parking zodat er niet geparkeerd wordt en kan gekaatst worden. Achteraan het kaatsterrein, kant richting Schendelbeke, is echter nog voldoende plaats om wagens te parkeren. Achter de achterlijn is er minstens nog een twintigtal meter waarbij langs beide zijden kan geparkeerd worden, alsook op de graskant achter het geasfalteerde terrein is er nog voldoende mogelijkheid om wel dertig wagens te parkeren in de zomer”, zegt Johnny De Cooman.

Pendelaars die na 18 uur aankomen in het station van Idegem kunnen dus beter hun wagen achteraan op de stationsparking plaatsen, daar is steeds voldoende plaats.

 

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background