fbpx
28 Mei 2014

KA wint Slimste School Trofee

Het Koninklijk Atheneum uit Geraardsbergen is verkozen tot Slimste School.

Samen met alle andere secundaire scholen uit Geraardsbergen nam het KA deel aan de wekelijkse wedstrijd van radio MIG. “Elke zaterdagmiddag stellen de leerlingen uit een school de Feel Good 30, de hitlijst bij MIG, samen. Zij maken met andere woorden samen de radio-uitzending. Daarin leren we onder meer de school beter kennen en is er ook de Slimste Scholen Quiz”, zegt programma-verantwoordelijke Joachim De Leeuw.

“De quiz bevatte een mix van algemene kennisvragen en actualiteitgerelateerde onderwerpen. Elke week konden er punten verdiend worden, per juist antwoord. Het bleef spannend tot de laatste week om te weten of we de Slimste school trofee dit schooljaar zouden winnen”, zegt projectmedewerker Nicolas Verscheure van het Atheneum.


De school won nipt en volgt het College op, dat vorig jaar de trofee won. Het was Geraardsbergs schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont die de trofee mocht overhandigen aan het Atheneum.

de eindstand:

1) Koninklijk Atheneum: 32 punten

2) Karmelieten: 30 punten

3) Middenschool: 28 punten

4) College: 26 punten

5) Technisch Instituut Sint-Jozef: 20 punten

 

De Feel Good 30 is elke week vanaf 15 uur te beluisteren bij MIG via FM 104.9.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


NU OP DE RADIO

Titel

Artiest

Background