4 okt 2007

KA laureaat

Het Koninklijk Atheneum van Geraardsbergen is laureaat in de wedstrijd ‘Sporten en gezonde voeding’. Daarnaast behaalde 3 leerlingen uit het KA de eerst plaats in drie verschillende leeftijdscategorieën.

Een resultaat dat volgens de directeur bewijst dat dankzij het gezondheidsbeleid het gezegde ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ geen holle frase blijft in het KA.

Leerlingen er werken samen aan met directie en leerkrachten. Er is een shop met gezonde tussendoortjes, drankfonteintjes vormen een alternatief voor suikerrijke dorstlessers, in de refter is een saladbar en er zijn heel wat sportinitiatieven. Eén daarvan is de middagsport.

Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen voetballen, basketten en volleyballen, maar ook schaken. 150 van de 662 leerlingen zijn ingeschreven in de middagcompetitie

De sportcompetitie maakt niet de leerlingen fit maar houdt ze tevens tijdens de pauze op school. ‘Vroeger hingen onze leerlingen vaak rond op het Stationsplein. Sedert het invoeren van de sportmiddagen blijven die op school. Het is nog maar hoogst zelden dat we een van onze scholieren in de stationsbuurt aantreffen.’ aldus Marcel Baetens.

Het logo van Sportieve school dat de school van BLOSO en SVS mochten ontvangen is dan ook verdiend.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background