21 apr 2018

KA en luchtmacht van start met We Fly To Your Dream project

Vrijdag werd de expositie ’70 jaar Belgische Luchtmacht’ geopend op het KA.

Op het Koninklijk Atheneum in Geraardsbergen werd het ‘We Fly To Your Dream’ project voorgesteld, daarmee wil de Belgische luchtmacht nieuwe jonge talenten warm maken voor een job bij defensie.

“Hiermee hopen we enkele jonge mensen te laten dromen van een job in de luchtvaartsector. En als dat dan bij de luchtmacht of defensie is, dan zijn we helemaal geslaagd in onze opdracht” zegt Luitenant-Kolonel Jo Heylens. Dit was meteen ook de start van de ’70 Jaar Belgische Luchtmacht’ tentoonstelling die nog zal lopen tot 29 april op het KA.

Donderdag had al een landing plaats van een seaking helicoper van de luchtmacht, hierbij kregen leerlingen al de kans om mee een doopvlucht te maken boven Geraardsbergen. Dit gaf hen de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal knelpuntberoepen bij de luchtmacht.

Schepen van cultuur Kristin van Geyte, noemt het een hele eer om deze tentoonstelling te kunnen openen. “En bovendien heel uniek. De voorbije jaren kon ik al heel wat tentoonstellingen openen, maar nog nooit in relatie met defensie. Dit overtrof onze stoutste dromen” voegt ze er aan toe.

Twee leerlingen van het 5de jaar ‘Schilderen & Decoratie’, Karen De Pester en Brent Delvin, hebben hun eigen creatief project waargemaakt om de staart van de F-16 te decoreren. Zij kregen de eer om deze vrijdagavond te onthullen.

Oud leerling en Adjudant Jozef Van den Broeck had het idee om de tentoonstelling naar Geraardsbergen te brengen. Fotograaf Jimmy Godaert en Luitenant-Kolonel Jo Heylens, sloegen de handen in elkaar om de tentoonstelling uit te bouwen op de terreinen van het KA. 

Vanaf maandag tot en met donderdag kunnen verschillende scholen de tentoonstelling bezichtigen. Tijdens het weekend krijgt het grote publiek de kans om de tentoonstelling te bezoeken. Op zondag 22 april in het kader van de ‘Dag van De Mattentaart’, op 27 april tijdens de nocturne, op 28 april tijdens de veiligheidsdag, en tenslotte nog op zondag 29 april. 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background