12 nov 2010

Jongeren gaven mening over nieuwe bibliotheek

Over 2 jaar krijgt Geraardsbergen een nieuwe bibliotheek op de terreinen van de CM in Geraardsbergen. Maar hoe willen jongeren dat die nieuwe bibliotheek er uit ziet?

De bibliotheek hielt een enquête bij bijna 400 kinderen tussen 9 en 15 jaar in de verschillende lagere en secundaire scholen van Geraardsbergen.

 

Uit de enquête blijkt dat jongeren een hippe plaats willen waar dingen te ontdekken vallen. Daarbij vinden ze het belangrijk dat films, muziek, internet, games en boeken worden gescheiden in afzonderlijke ruimtes. Naast ‘gewoon’ zijn ook ‘alternatief’ meubilair als zitzakken, kussens op de grond of hangmatten gewenste meubilair in de bib.

Tot slot willen jongeren dat boeken, dvd’s en cd’s liefst per thema, en dus niet alfabetisch, staan opgesteld. Onderverdeeld per leeftijdscategorie.

“We gaan deze gegevens alleszins meenemen bij de uitwerking van de interieurplannen van de nieuwe bibliotheek”, zegt de bevoegde schepen Guido De Padt. “Ook wij willen dat deze culturele ruimte een aangenaam belevingsgevoel krijgt.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background