15 aug 2007

Jongere biedt alternatief voor parkconcerten

Dieter Billemon heeft schepen van Cultuur Guido De Padt een open brief gestuurd. Hierin betreurt de jongeman het stopzetten van de Adriaansconcerten in 2008. De jonge Geraardsbergenaar begrijpt het standpunt van de schepen maar vreest dat de woensdagavond, tot op heden dé uitgangsavond bij voorkeur in Geraardsbergen, zal verdwijnen.

Dieter stelt De Padt een alternatief aan. Zo denk de jongeman aan een openluchtcinéma. “Binnen twee jaar zou elke woensdagavond een openluchtvoorstelling kunnen geven op het Stationsplein. Een film vraagt immers minder aandacht en enthousiasme van het publiek.”

De jonge initiatiefnemer stelt het Stationsplein om diverse redenen voor: “Ten eerste omdat het een erg geschikte locatie is: het scherm voor het oorlogsmonument en het publiek tussen de twee rijen platanen. Erg zuiders is dat. Ten tweede omdat dit het Stationsplein wat zou herwaarderen. Het klopt dat dit niet het mooiste plein van onze stad is, maar als we eens het in een ander daglicht zouden stellen, zouden de mensen misschien merken dat het eigenlijk wel charme heeft. Daarenboven is het Stationsplein ook het plein waar de Geraardsbergenaar de zomerwoensdagen samentroept.”

Schepen van cultuur Guido De Padt reageert alvast enthousiast: “Wat uw voorstel betreft, wil ik onmiddellijk stellen dat dit -mits er daarvoor financiële middelen kunnen worden vrijgemaakt- alvast zal meegenomen worden in onze toekomstige beleidsopbouw. Dergelijk project is m.i. zeer waardevol : filmvertoningen spreken immers een breed publiek aan en ook het Stationsplein lijkt mij een ideale plaats te zijn. Misschien zit er wel een samenwerking in met de Focus voor de technische kant.”

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background