24 apr 2006

Jong CD&V bezocht rusthuizen

Op zondag 9 april en maandag 17 april brachten de CD&V-jongeren een bezoek aan het rusthuizen van Geraardsbergen.
Met hun actie willen de jongeren hun solidariteit tonen naar de bejaarden en bekritiseren ze de zorgpolitiek van de gemeente die onvoldoende zekerheid en veiligheid schept voor de bejaarden van vandaag en morgen.
De rusthuizen in Geraardsbergen hebben zoals alle andere rusthuizen in Vlaanderen te kampen met een omvangrijke wachtlijst. Door de vergrijzing ziet de toekomst er zelfs niet rooskleuriger uit. In de komende decennia zal het aantal bejaarden en hoogbejaarden sterk toenemen.
In Geraardsbergen alleen al verwacht men dat het aantal hoogbejaarden (>80 jaar) in de komende 10 jaar zal stijgen van 4,5 % naar 10 % van de bevolking.
De gemeente daarentegen beschikt over onvoldoende middelen en kiest voor andere prioriteiten. Doordat de onderfinanciering aanhoudt willen almaar meer rusthuizen hun dagprijs verhogen omdat zij er met hun subsidies (bijdrage Riziv) niet in slagen hun kosten te dekken.
Volgens jong-CD&V-Geraardsbergen is deze verhoging van de prijs onrechtvaardig voor de bewoners.

Door de vergrijzing en de stijgende zorgbehoefte van de rusthuisbewoners ziet het ernaar uit dat hier weinig verandering in zal komen en is er dus dringend geld nodig. Om deze problematiek extra aandacht te geven, brachten de CD&V-jongeren een bezoek aan alle rusthuizen van Geraardsbergen en overhandigen de bewoners paaseieren.
De actie kon rekenen op veel steun en waardering van de directie, het verplegend personeel en de bejaarden van de rusthuizen.
Aangezien bejaarden steeds ouder worden en daardoor ook meer verzorging nodig hebben zal de nood aan meer en gekwalificeerd en daarom duurder personeel ook toenemen.


Jong-CD&V-Geraardsbergen stelt ook vast dat de sector nu reeds kampt met een tekort aan kwalitatief personeel. De vrees is zelfs dat deze trend op termijn nog zal verslechteren gezien de stijgende graad van zorgbehoefte.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background