27 mrt 2013

Jong CD&V wil livestream op gemeenteraad

Jong CD&V vraagt een livestream tijdens de gemeenteraad in Geraardsbergen.

Op die manier wil de jongerenafdeling iedereen de kans geven om de vergadering mee te maken en het beleid dichter te brengen bij de mensen. “Vooral minder mobiele en ouders met jonge kinderen kunnen de gemeenteraad niet altijd meemaken”, zegt jong CD&V-voorzitter Jenz Cools. Ook het herbekijken van de zitting moet volgens de jongerenvoorzitter mogelijk zijn. Schepen van communicatie en partijgenoot Veerle Mertens geeft aan het voorstel te bekijken.

De jongerenpartij wil haar actiepunten, die ze bij de gemeenteraadsverkiezingen voorstelden, graag waarmaken. Ze krijgen daarvoor alvast de steun van schepen van communicatie en partijgenoot Veerle Mertens. Zij gaat het voorstel bekijken. Tijdens de gemeenteraad verzorgen enkele jongeren nu al een livefeed op Twitter via de hashtag #GRgeraardsbergen. Voor Jong CD&V moeten ook de stad en hulpdiensten actuele info verschaffen via sociale media. “Zeker bij noodsituaties zoals sneeuw- of wateroverlast kunnen zowel zij als de inwoners informeren en reageren”, aldus Cools.

In Geraardsbergen vindt de gemeenteraad maandelijks op een dinsdag plaats en is ze toegankelijk voor iedereen. De data kan je hier terugvinden.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background