21 mrt 2013

Johan De Weerdt verlaat Geraardsbergse politiek

Groen-frontman Johan De Weerdt stopt als OCMW-raadslid.

Dat doet hij deels om persoonlijke redenen. Zo woont hij sinds kort in Gent. Maar ook de interesse voor het OCMW-gebeuren ligt de man minder goed. “Als ik iets doe, wil ik het graag goed doen. Ik hoopte na de verkiezingen op een plaats in de gemeenteraad. Uiteindelijk werd het de OCMW-raad welke ik hoog in het vaandel draag. Toch liggen mijn interesses minder bij de OCMW-raad. Ik geef dan ook liever iemand de kans die er ten volle voor gaat, dan geld te verdienen voor iets wat ik minder graag doe”, zegt De Weerdt. Die plaats wordt nu ingenomen door Didier Moreels. “Zelf had ik liever een Groen-lid als opvolger gezien. Maar helaas wordt er gekeken naar de verkiezingsuitslag, waardoor het iemand van Sp.a wordt.” Groen en Sp.a vormden bij de verkiezingen immers een kartel.

Door de verhuis van Johan De Weerdt werd ook binnen Groen een nieuwe frontman gekozen. Inge Boon zal die taak voor haar rekening nemen. Toch geeft De Weerdt aan achter de schermen nog actief te blijven bij Groen Geraardsbergen.

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background