24 mei 2010

Jim Cole dinsdag op het Eurosongfestival

Dinsdagavond weten we of Tom Dice doorgaat naar de finale van het Eurosongfestival.


Jimmy Colman, Tom Dice en Màtyàs Blanckaert

Dice treedt op met het nummer “Me and my guitar”. Eén van de stemmen die ook zal te horen zijn bij het live optreden is Jimmy Colman uit Geraardsbergen. Jimmy Colman, bekend als Jim Cole, zal één van de twee ‘onzichtbare’ backing vocals zijn op het eurosongfestival. Enkel tijdens de hoge tonen in ‘Me & My Guitar’ zullen ze een ondersteunende functie vervullen vanuit de backstage.

Jimmy en Tom leerden mekaar twee jaar geleden kennen tijdens X-Factor. Jimmy begeleide er één van de concurrenten van Tom Dice. In februari kreeg Jimmy de vraag van de VRT om Tom Dice te vergezellen als backing vocal in Oslo.

“Alles verloopt echt goed”, zegt Jimmy vanuit Oslo. “We hebben ontzettend veel lol samen en maken heel veel plezier, ook naast de repetities en vaak lange interviews. De sfeer is met andere woorden optimaal. Nu is het zo dat we nog steeds onzichtbaar zullen zijn tijdens de uitzending zelf, aangezien we in het zwart zijn gekleed en dit achteraan het grote podium. De mensen zullen een kleine glimp kunnen opvangen van ons als de camera voorbij komt maar we zullen niet frontaal gefilmd worden.”

Is het niet een ondankbare job? “Helemaal niet. Het concept staat als een paal boven water, het liedje is echt goed en dat meen ik. Anders had ik niet meegereisd”, zegt Jimmy. “Tom zingt ontzettend goed. Ik heb zelfs nog geen enkel spatje nervositeit of stress opgemerkt bij hem of bij de entourage. Laat ons dus hopen dat we dinsdag voor eens en voor altijd komaf maken met dat zwarte beest, aka de halve finale waar de Belgen er vaak meteen uit liggen!”

 

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background