13 okt 2008

Jeugdverenigingen in bosspel

Als afsluiter van de Week van het Bos organiseerde de milieuraad afgelopen zondag een gezamenlijk bosspel voor jeugdbewegingen in het Boelarebos. Meer dan 150 jongeren van Chiro Moevia, Chiro Regenboog, Chiro Sint-Bartel en Scouting De Zwerfkei ijverden voor een gezonde lucht en gingen de strijd aan tegen de klimaatverandering door boompje voor boompje een, weliswaar fictief, bos aan te planten. “Bossen hebben immers een belangrijke milieubeschermende functie. Vooral de filterwerking tegen luchtvervuiling kan niet genoeg benadrukt worden: bossen zijn echte stofzuigers voor fijn stof en andere schadelijke stoffen in onze atmosfeer.” zegt duurzaamheidsambtenaar Liesbet Van de Casteele.

Chiro Sint-Bartel slaagde erin als eerste een volledig bos aan te planten en werd zo de winnaar van het ‘bos & klimaat’-spel.

Schepen van leefmilieu, Leonce Nachtergaele, lauwerde na afloop alle jeugdverenigingen voor hun enthousiaste deelname en hun inzet bij het sensibiliseren van de kinderen. De deelnemers werden beloond met een appel, een drankje en een aankoopbon.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


Verder lezen

MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background