2 jan 2010

Jeugdraad wil hulp voor hangjongeren

Rondhangende jongeren zijn geregeld een probleem in Geraardsbergen. Zo waren er onlangs problemen rond het jeugdcentrum De Spiraal. De stad besloot de hangjongeren de toegang tot het jeugdcentrum te ontzeggen. Op die manier werd de veiligheid rond het jeugdcentrum hersteld en werd vermeden dat er vandalisme gebeurde aan de infrastructuur.

Volgens Matthias Neukermans, voorzitter van de Geraardsbergse jeugdraad, moet ook voor hangjongeren een oplossing gezocht worden. “In onze stad zijn er heel wat jongeren die ongeorganiseerd gebruik maken van de openbare ruimte. Sommige van hen zijn op die manier op zoek naar een thuis, een omgeving waar ze zich goed voelen. Zo ontmoeten ze vrienden en creëren ze een veilig milieu voor zichzelf. En binnen die veilige omgeving krijgen jongeren de kans om sociale en communicatieve vaardigheden te oefenen en hun identiteit te ontwikkelen”, aldus Neukermans.

De jeugdraad van Geraardsbergen vraagt aan de stad om hangjongeren te bereiken, te leren kennen en te achterhalen welke hun eventuele noden, behoeften en wensen zijn.

 


Meer streeknieuws
uit Geraardsbergen hoor je ook elke dag op radio MIG in Geraardsbergen via fm 104.9. Heb je zelf nieuws te melden of organiseer je een activiteit? Mail onze redactie via info@radiomig.be.

 


MIG

Enjoy The Music!

Nu op de radio

Titel

Artiest

Background